dimecres, 1 de juliol del 2015

Retribucions al regidor Vicent Furió i a l’Alcaldessa Neus Garrigues



Soms conscients que parlar actualment de retribuir a un polític per la seua dedicació és difícil per molts motius i els Socialistes tenim clar que hem de ser totalment transparents i explicar el més clar possible aquest tema que anem a presentar en el proper plenari del 2 de juliol de 2015.

Cal tenir un polític dedicat al nostre ajuntament?

Molts temes del dia a dia del nostre ajuntament, necessiten d’una decisió política per poder ser solucionats ràpidament i que no queden als calaixos setmanes i setmanes, mesos i fins i tot anys. La figura d’un polític pot estar més o menys acceptada, criticada, etc però és necessària.

Poder estar de 9 del matí a les 14 h, en horari d’atenció als veïns, suposa al polític deixar d’estar dedicat a la seu professió, estudis, treball, etc. suposant-li una pèrdua en la seua nòmina, en la seua carrera, al seu negoci, etc. 

I quant deuria cobrar?

Com hem senyalat, com a mínim, la pèrdua que li suposa estar a l’ajuntament i en el cas de no tenir nòmina, agafar el salari mínim interprofessional com a referència.

El nostre regidor VICENT FURIÓ (llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques de l’Administració, per la Universitat de València) que coneix molt bé el nostre ajuntament al haver realitzat pràctiques mentre estudiava i desprès ser 4 anys regidor, va ha dedicar 20 hores a atendre als veïns, a treballar pel nostre poble i actualment no te cap nòmina en cap altre lloc, es per això que proposarem al Ple que li se compense la seua dedicació amb 600 euros mensuals + SS, no 14 pagues sinó sols 12 pagues i no rebrà cap compensació pels plens o comissions informatives com els altres regidors.

La nostra Alcaldessa, NEUS GARRIGUES, va ha dedicar 20 hores al nostre ajuntament, un 50% d'una jornada laboral. Ella tindrà unes pèrdues molt complicades de determinar ja que en primer lloc la seua professió lliberal com advocada la pot portar a facturar en un any 10.000 euros o en un altre 1.000 euros i va a renunciar a ejercir com advocada lliberal. També treballa a una empresa privada a la qual va ha tenir que demanar una reducció horària. Per compensar les seues pèrdues anem a demanar al Ple una retribució mensual de 800 euros + SS i 12 pagues, no 14 a l’any i sense rebre cap altre euro per assistir als Plens, a les Comissions o a la Junta de Govern. Neus Garrigues.


Amb aquesta proposta al Ple de l'Ajuntament de la Pobla Llarga demà a les 20 h, sols demanem mitigar les pèrdues que suposa dedicar-se hui a la política en un poble com el nostre, amb unes compensacions totalment raonades.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No porteu ni un mes en l'Ajuntament i ja esteu dient mentires, han de ser 14 pagues per llei. Alguns han entrat en l'Ajuntamen a eixir del paro perquè s'ha demostrat que ni estudiant ni treballant valen per a res. Ara son dos sous, i el de l'altre regidor, no conta, o eixa li ho doneu en vales perquè plenar el dipòsit de gasolina del cotxe de luxe que porta

Anònim ha dit...

Neus, pero lo primer que anaves a fer al poble, no anava a ser els llibres gratuits?