diumenge, 14 de juny del 2015

Ple d'investidura de NEUS GARRIGUES CALATAYUD


Ahir va ser un dia històric per al socialisme poblatà. La primera dona Alcaldessa de la Pobla Llarga, Neus Garrigues Calatayud, candidata dels socialistes poblatans, va ser elegida Alcaldessa amb 7 vots a favor (5 socialistes, 1 compromís, 1 esquerra unida) 3 vots en blanc (partit popular) 1 a Juan Luis (candidat de ciudadanos).
Una vegada elegida Alcaldessa va pronunciar el seu primer discurs que vos deixem ací.


DISCURS DE NEUS GARRIGUES EN LA SESSIÓ D’INVESTIDURA COM A ALCALDESSA DE LA POBLA LLARGA

Casa de la Cultura, 13 de juny de 2015

Senyores i senyors, membres de la corporació municipal, convidats, poblatans i poblatanes,
Ens reunim hui en la Casa de la Cultura perquè demà fa tres setmanes que els poblatans i poblatanes ens donàreu el vostre suport a les urnes per a representar-vos durant els pròxims quatre anys. En dipositar el vostre vot ens encomanàreu diverses tasques: a qui els parla i al partit socialista ens atorgàreu un posició capdavantera per a responsabilitzar-nos de l’Ajuntament; a les altres forces polítiques els encarregàreu exercir la funció d’oposició i control del nostre govern, així com de participació en aquest, aportant i compartint esforços.
Compte amb la vostra confiança, no solament per a estar al capdavant de l’Ajuntament i presidir-lo, sinó també per a impulsar una clara idea de La Pobla Llarga: un poble pròsper i decent, eficient; un poble unit i divers, un poble compromés amb moltes causes sobretot en la lluita per la llibertat i contra les injustícies socials.

També per a impulsar durant els quatre anys de legislatura el creixement i la prosperitat del poble. I per a superar de la mà de les empreses i dels treballadors la fase de crisi econòmica que patim i convertir-la en creixement econòmic. I traduir aquest creixement econòmic en creixement social, per a generar més i millor treball; per a aconseguir la definitiva igualtat entre homes i dones.

Hem d’aconseguir entre tots una administració i uns servicis públics eficients, totalment al servei dels poblatans i poblatanes per a resoldre els problemes amb agilitat.
I per a fer-ho hem de sumar el major nombre possible de voluntats, i per això hem de lluitar més encara, de la mà de Compromís i Esquerra Unida , als quals done les gràcies per la seua disposició a donar-me el seu suport , tirarem endavant accions programàtiques, socials, i millorarem la vida dels nostres veïns i veïnes. Governaré per a tots, amb diàleg, amb respecte .
He parlat de poble decent i pròsper perquè els poblatans i poblatanes hem de ser solidaris amb qui més necessitats té. Decent perquè en aquest poble tots els veïns i veïnes, de qualsevol condició, compten amb els mateixos drets, no solament sobre el paper, sinó en el dia a dia. I decent perquè regule amb rigor i tracte amb respecte aquells que venen legalment per a llaurar entre nosaltres i junt a nosaltres un futur millor per a ells i els seus fills.
Com a partit socialista que som, hem de ser exemplars en les nostres polítiques socials. Hem d’afrontar amb realisme el període de crisi econòmica i corrupció però no sacrificaré les polítiques socials ni abdicaré en el meu afany de progrés social. Mereixen una atenció especial aquells que no tenen treball, els qui viuen amb una sola pensió, les persones majors i dependents, els treballadors amb salaris molt baixos... .

Davant l’adversitat existeixen dos camins: un busca l’eixida en les retallades socials, l’altre en la solidaritat. Crec totalment en el segon camí. La meua idea de la Pobla és la d’un poble que supera unit les dificultats, un poble que no abandona cap persona a la seua sort.

Un poble on les persones majors visquen amb dignitat. Un poble decent respecta i dignifica els seus majors, ajuda aquells que no es valen per si mateixos i empara les seues famílies.
La meua idea de la Pobla també és la d’un poble que no frustra les expectatives dels joves. La igualtat és també una de les senyes d’identitat d’un poble que hem de seguir construint. Junts, podem impulsar avanços en drets i llibertats. Un poble digne no tolera que el gènere decidisca la sort d’una persona. Un poble decent no permet que les dones estiguen per davall dels homes en cap àmbit de la vida, ni en el treball, ni en la política, ni en l’oci, ni en la família, en cap.

Per això, la lluita contra qualsevol tipus de violació dels drets de les dones, el suport al treball femení, les mesures de conciliació de la vida laboral i familiar, el suport a la corresponsabilitat en les càrregues familiars, i la promoció de les dones en tots els àmbits de la vida social, seguiran sent objectius de les polítiques socialistes, i com no, objectius nostres.
He parlat abans també de poble pròsper, la prosperitat del poble, la consolidació del nostre benestar demana un requisit essencial: l’eficàcia i el bon funcionament dels nostres servicis públics i al servei dels poblatans i poblatanes.

Hem d’entendre que quan els temps canvien, nosaltres també ho hem de fer; que els programes obsolets són inadequats per a les necessitats de la nostra època. Així és que hem d’aprofitar noves idees i tecnologies per construir un Ajuntament diferent, renovar-nos i reiventar-nos en educació, facilitar als nostres habitants les habilitats que necessiten per a treballar més, aprendre més, arribar més lluny.

Acabe ací l’exposició dels eixos fonamentals del meu programa de govern. Inicie aquesta legislatura amb la voluntat d’oferir, primer, i aconseguir, després, un clima polític seré i tranquil, caracteritzat per la voluntat de diàleg i consens. D’acord amb açò, insitiré en aconseguir un compromís democràtic amb totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament i on els poblatans es vegen reflectits i emparats col·lectivament. I a tots els poblatans i poblatanes, associacions i representans d’aquestes, vos propose un compromís actiu en suport a qualsevol tipus d’acte festiu, social, cultural... .Comprometem-nos en la defensa i difusió de la nostra major riquesa com a poble: la nostra cultura, la nostra llengua, les nostres tradicions... .

Culminar amb èxit els nostres reptes col·lectius és una missió que correspon en primer lloc a l’Ajuntament, i espere que l’Ajuntament sàpiga estar a l’altura d’aquesta missió. Però desitgem que l’oposició contribuïsca a l’assoliment dels grans afanys col·lectius dels poblatants. Confie que així siga.

I per acabar, poblatans i poblatanes,

Un sols és responsable quan és lliure. Portem més de 30 anys de democràcia on hem sigut lliures. Molts dels que feren possible el nostre present ja no estan, és molt el que els deguem. Cadascú va posar el que va poder, uns posaren la memòria, altres l’oblit. I entre tots la reconciliació.

La llibertat de hui, la prosperitat, té les seues arrels en els esforços d’eixa generació que va conéixer els anys obscurs i que, en l’obscuritat, va saber somiar el que som hui. Ells van imprimir a la democràcia els seus trets més pronunciats: la llibertat individual i la solidaritat social. Altres generacions, més joves, van tindre l’honor i l’encert d’expressar eixos trets en la nostra Constitució i les nostres lleis.

No negue que les dificultats existeixen i que una vegada superades aquestes, n’apareixeran altres de noves. Al cap i a la fi, quina societat no les té? El que sí que puc afirmar és que serem capaços d’afrontar amb èxit els contratemps que se’ns puguen presentar.
Eixa és la meua idea de poble, un poble orgullós d’allò que aconsegueix i capaç d’aprendre dels seus errors per a no repetir-los; un poble que avance unit i divers, guiat per l’experiència dels seus majors i per l’impuls dels seus joves. Un poble de dones i homes lliures.
Per a governar aquest poble durant els pròxims quatre anys, per a plasmar aquest projecte i aquesta idea de poble, amb la vostra confiança i treball ho aconseguirem.

Moltes gràcies.