dissabte, 4 de juliol del 2015

Totes les propostes del grup municipal socialista, l’equip de govern, aprovades al primer ple d’esta legislatura

Els Socialistes de la Pobla varen proposar al ple municipal, un ple ordinari al mes (últim dijous de cada mes a les 20 h al saló de plens de l’ajuntament), la creació de quatre comissions ordinàries (primer dijous de mes a partir de les 19 h) buscant més participació, més transparència que en la passada època del Partit Popular. Tots els grups municipals, fins i tot el PP que va derogar aquest ple ordinari mensual, va votar SI i sols el PP es va abstindré a la creació de les quatre comissions ordinàries al mes.

La remuneració per assistència als plens, a les comissions i a la junta de govern, per part dels regidors, també va ser aprovada amb el vot a favor dels nostres regidors, i del grup municipal de Compromís i Ciudadanos. EU es va abstenir i el PP va votar en contra. Cal destacar que el PP, mai, en aquests 12 anys de govern, havien actualitzat aquest punt i el nou equip de govern ha tingut la valentia política d’actualitzar aquest apartat.

La representació de l’Ajuntament en orgues com la Federació Valenciana de Municipis, el consorci de Bombers, etc. va tenir més debat. Es va proposar al Ple que Juan Luis (portaveu Ciudadanos) fora la veu de l’Ajuntament en el Consorci de Bombers i va tenir el vot en contra de Compromís i EU va proposar ser titular en el Consorci del pla zonal de residus, l’equip de govern el va proposar suplent, i va votar en contra de ser suplent i no titular. El PP es va abstenir en tots els nomenaments.

Ximo Vidal va ser nomenat tresorer municipal amb les abstencions de Compromís, EU i Ciudadanos i amb el SI dels regidors socialistes. El partit popular, cal dir també que faltava en aquest primer ple una regidora del seu grup municipal, va votar en contra.

Les retribucions per al regidor Vicent Furió i l’Alcaldessa Neus Garrigues, també va tindre molt de debat. El Sr. Furió va demanar eixir del ple per a no influir en la resta de regidors el seu vot i encara que Secretaria va demanar que no abandonara el Ple ja que la llei diu que fins i tot pot votar, el regidor es va alçar i va abandonar el Ple per deixar a tots els regidors poder debatre el punt més lliurement. En el cas de l’Alcaldessa va ser impossible, encara que Neus també va demanar poder eixir no podia deixar el Ple sense la seua autoritat. Tots els regidors varen votar a favor de la retribució de Vicent Furió menys el PP que va votar en contra i en el cas de la retribució a l’Acaldessa, EU també va votar en contra junt al PP.

L’últim punt, la modificació de crèdit, va ser aprovada amb el Si de tots menys l’abstenció de Compromís i el NO del PP.


Els Socialistes de la Pobla Llarga felicitem als nostres regidors pel treball realitzat en aquest primer ple i els demanem que continuen treballant per arribar sempre als màxims consensos possibles en tota la resta dels grups municipals.