divendres, 22 d’octubre del 2010

L’EQUIP DE GOVERN (PP) DE LA POBLA LLARGA AUGMENTA LA TAXA DE L’EPA UN 300% SENSE PASSAR PER PLENARI

L’Agrupació Municipal Socialista de La Pobla Llarga denuncia una nova irregularitat en la gestió municipal que afecta ara a l’alumnat de l’Escola d’Adults. El govern local ja ha comunicat als alumnes el nou import de la matrícula, però fins el proper dilluns no es reunix la Comissió Informativa que ha de dictaminar sobre este augment. “Rafael Soler està demostrant una falta de respecte absoluta als òrgans de govern de l’ajuntament i a la tasca de l’oposició, com lamentablement ja ha demostrat en anteriors ocasions”, afirma el portaveu socialista Primitivo Climent.

La taxa de l’Escola d’Adults ha passat de 37€ del curs passat a 130€ per al curs 2010-2011. Per al PSPV-PSOE, este augment es completament abusiu i és conseqüència de la “covardia” política del Sr. Soler amb la Generalitat Valenciana. El Govern autonòmic ha retallat la subvenció a les escoles permanents d’adults en més d’un 50%. A més, en el cas de La Pobla Llarga, l’Ajuntament està pendent de cobrar la subvenció de 2008 i la meitat de la de 2009.

En canvi, el II Pla Zapatero per a la sostenibilitat dels ajuntaments ha servit, entre altres coses, per a pagar el sou d’una professora de l’EPA, molt més del que representa la subvenció de la Generalitat.

Segons Primitivo Climent, l’alcalde està demostrant que l’importa més la seua carrera política que el benestar dels poblatans: “el Sr. Soler està més preocupat per ser candidat a Les Corts que per treballar per als veïns de La Pobla Llarga”.

Desgraciadament, darrera d’esta decisió municipal hi ha persones afectades, un grup de persones majors, homes i dones, que en els últims anys han assistit diàriament a classes de lectoescriptura i que enguany no es matricularan perquè no poden fer front a l’augment de la taxa. Desapareix així un servei essencial que ha ensenyat a llegir i a escriure a molts veïns de La Pobla Llarga que no sabien.

El Grup Municipal Socialista anuncia que votarà en contra d’este augment en la Comissió Informativa del proper dilluns i exigiran a l’alcalde una rectificació.