diumenge, 25 de desembre del 2011

Ple Ordinari. Dijous 29 de desembre a les 21 h

El pròxim dijous, es celebra ple municipal amb el punt més que important: PRESSUPOST 2012. Com sempre, s’inicia un ple ordinari llegint els decrets d’alcaldia i es comunicarà als grups polítics de l’oposició i a tota la Pobla, la nova incorporació a l’ajuntament en qualitat d’ASSESSORA. Qui serà?

Sobre els pressupostos 2012, encara hi ha que treballar molt per poder dir alguna cosa però ens agrairia explicar un poc que és un pressupost i que “partides” arreplega.

El pressupost és una previsió sobre els possibles ingressos i despeses del nostre poble. Aquestos dos grans blocs (ingressos i despeses) estan formats per 9 capítols.

INGRESSOS

Capítol 1: Impostos directes (impostos sobre propietats físiques de les persones com IBI, rústica, vehicles, etc.)

Capítol 2: Impostos indirectes (son recaptats pel estat com, IVA, alcohol, tabac, gasolina, etc. i llicències d’obres al nostre poble)

Capítol 3: Taxes i altres ingressos (gual –vado-, fem, mercat, etc.)

Capítol 4: Transferències corrents (diners que ens envien altres administracions per a despesa corrent del nostre Ajuntament)

Capítol 5: Ingressos patrimonials (els interessos que cobra l’Ajuntament per depòsits bancaris i per arrendaments de propietats públiques)

Capítol 6: Alienació d’inversions reals (ingressos per venda de sou patrimonial, principalment de parcel·les urbanitzables per a crear vivenda de protecció oficial)

Capítol 7: Transferències de capital (altres administracions ens envien diners per a inversions i obres)

Capítol 8: Actius financers (ingressos per les devolucions que els funcionaris realitzen per avançar-los diners de les nòmines seues)

Capítol 9: Passius financers (xifra dels préstecs contractats per l’Ajuntament)

DESPESES

Capítol 1: Despeses de personal (relació de llocs de treball de l’Ajuntament i sous)

Capítol 2: Despeses en béns corrents i serveis (despeses del funcionament del nostre poble com llum, aigua, neteja, mantenir escola pública, etc. etc.)

Capítol 3: Despeses financeres (despesa derivada dels préstecs demanats per l’Ajuntament)

Capítol 4: Transferències corrents (ajudes del poble a institucions o persones com les prestacions socials a famílies sense recursos)

Capítol 6 (no hi ha 5): Inversions reals (en nom ho diu. Ací tenen cabuda tots els projectes del poble i que nosaltres PSPV-PSOE creguem que deurien d’eixir de tots vostès, de tots els poblatants)

Capítol 7: Transferències de capital (despeses que l’Ajuntament transfereix a altres entitats per a que pugen fer inversions –projectes d’obra- i en nostre poble col·labora en diners)

Capítol 8: Actius financers (com s’ha dit en ingrés, l’Ajuntament possibilita als funcionares a rebre un anticipo de nòmina, doncs ací quedaria aquesta despesa)

Capítol 9: Passius financers (es repeteix dels ingressos i son el mateix, els préstecs contractats)

El GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA, mitjançant la seua portaveu, NEUS, ha posat en marxa un grup en FACEBOOK: PRESSUPOST PARTICIPATIU LA POBLA LLARGA per a iniciar en el nostre poble la possibilitat de prendre decisions mitjançant aquesta ferramenta que ens dona la democràcia. Invitem a unir-se a aquest grup i realitzen les seues aportacions.