dijous, 8 de desembre del 2011

LA ZONA BLAVA

Esta setmana passada s’ha instaurat, a la Pobla Llarga, la zona blava. En febrer de 2010, el PP de la Pobla, ja va intentar posar-la en marxa, amb una subvenció del govern de ZAPATERO però que amb molt bon criteri no es va aprovar en Madrid. Ara amb diners de la Diputació de València (que no han posat cap reparo), pinten i plantifiquen els expenedors de tiquets (cost: 69.945 euros).

Voldríem fer un poc de memòria i que recordaren tot el que es va dir sobre la zona “peatonal”, ja que aquesta zona blava és la continuació d’aquest projecte del PP. En desembre de 2009, l’Agrupació Local del PSPV-PSOE de la Pobla Llarga va dir NO a aquesta zona tal i com s’ha fet. Va dir que NO per ser tan restringida i que podia afectar negativament als comerços de dins d’aquesta zona.

Els comerços locals, de poble, que fan una llavor de vegades de servei públic (sinó pensen en el “ja t’ho pagaré”) deuen lluitar contra grans superfícies (ací tenim molt prop el de Sant Joanet, Carcaixent, Xàtiva, etc.) en moltes coses però sobre tot en la facilitat d’arribar, deixar el cotxe SENSE CAP COST i comprar DURANT EL TEMPS QUE VULGUES.

Creguem que la ZONA PEATONAL tal i com està no està afavorint en res i menys encara la ZONA BLAVA. Xàtiva pot ser un clar exemple de com s’ha acabat amb el “carrer de les botigues” per culpa de la zona blava i per la zona peatonal.

Demanem al PP que torne a debatre internament aquesta mesura. Menys Rafael Soler, cap regidor actual va participar en la decisió de fer la zona peatonal i en conseqüència tenir que fer la zona blava. Podrien plantejar-se, els actuals regidors del PP, si deuen “comulgar” o no en tot el que Rafael Soler faja al nostre poble. Gastar-se quasi 70.000 euros en aquest projecte del passat i reduir en Policia Local, hores de treballadors municipals, etc. creguem que no és el que toca.

Si en un futur, deixa de ser gratuïta aquesta zona blava, estarà més que clar que l’únic que pensen és en PP: Pagar Pagar.