dijous, 31 de desembre del 2009

El Grup Municipal Socialista diu NO a la zona de vianants (peatonal) plantejada pel PP local

Ahir dimecres es va aprovar definitivament amb els vots del PP, convertir part del carrer Major, Vall i Nou en una zona exclusiva per a vianants.

Aquesta fórmula urbanística iniciada als anys 20 quan en països d’Estats Units comencen a tenir problemes de circulació entre persones i vehicles, té 2 objectius molt clar:

1. RESOLDRE la contradicció entre un carrer no pensat per al cotxe i un tràfic massiu d’aquest, i

2. RESOLDRE un problema existent entre congestió circulatòria però atenció DE PERSONES que arriben a dominar una zona i no poden circular el cotxes.

A la Pobla Llarga no tenim en l’actualitat cap d’aquestos dos problemes en la zona plantejada pel PP per a convertir-la en PEATONAL.

Poden haver altres raons mediambientals i voler disminuir el soroll o la contaminació en una zona concreta que els Socialistes ho aprovaríem però en l’actualitat hi ha altres estratègies com la MODERACIÓ DEL TRÀFIC (reducció del nombre i velocitat dels cotxes).

Es podria pensar que es per a facilitar a la gent el pas cap al Centre de Salut des de tota la zona a l’altre costat de la Pobla (parlem de zona Mercat, Ribera Alta, inclòs Closa, etc) però de segur que aquesta no és la raó del PP ja que el semàfor que possibilita el pas està trencat fa més d’un any i no els preocupa, no l’arreglen. Per aquest motiu els Socialistes aprovaríem un ITINERARI PER A VIANANTS (semblant al carril bici amb dispositius per a protegir a les persones)

Suposem que la intenció del PP no serà la de fomentar una zona comercial, com en algunes ciutats properes. Si aquesta és la raó creguem que és completament ERRÒNIA i els Socialistes no la podem aprovar. Se està a punt d’inaugurar el Mercat com a zona comercial i ja la tenim convertida per als vianants.

A la Pobla Llarga si tenim problemes greus entre cotxes i persones que deuríem solucionar. L’entrada al nostre Col·legi Públic te doble circulació i entren i ixen totes les dies centenars de xiquets. Els Socialistes de la Pobla Llarga proposem l’estudi als tècnics municipals de la millor fórmula per a solucionar aquest problema.