dimarts, 1 d’abril del 2014

El Sr. Rafa Canut davant la nova llei d’avortament


El passat ple ordinari (dijous 27 de març) el Grup Municipal Socialista, va presentar una moció per intentar arribar al següent acord:

L’Ajuntament de La Pobla Llarga Insta al Govern d’Espanya a retirar immediatament i no continuar amb la tramitació de L’Avantprojecte de Llei Orgànica pel que es pretén revisar la legislació vigent en Espanya sobre salut sexual i reproductiva i interrupció voluntària de l’embaràs.

El PP va votar en contra, es a dir, cap problema en veure aprovada la llei de Gallardón i el Sr. Rafa Canut va defensar aquesta posició utilitzant entre altres un dels arguments totalment superats per la societat. El Sr. Rafa Canut pregunta a la nostra portaveu “una xiqueta en 16 anys podia anar lliurement a avortar ? [sense consentiment dels pares] li apostilla el Sr. Rafael Soler per darrere.

Sr. Rafael Soler, Sr. Rafa Canut, Senyors i Senyores del PP. En 2002 el Govern d’Aznar va aprovar la Llei d’Autonomia del Pacient. En ella es permet als joves de 16 anys de forma autònoma prendre decisions sense cap autorització en intervencions quirúrgiques, ja que la capacitat cognitiva d’una o un adolescent de 16 anys és similar al de una persona adulta (evidencia empírica). En 2010 es va partir d’ací i al modificar-se la llei d’avortament (l’anterior de 1985 estava molt “contaminada” per la presència de l’església) es va donar la responsabilitat, la llibertat a la jove de 16 anys. Ella és l’única que deu decidir sobre la seua vida i no uns pares il·lusionats per tenir nets (en el millor dels casos).
Molta gent va estar en contra i els arguments eren de molt de pes: “açò no pot ser” “és una burrada” i sincerament el Sr. Rafa Canut va aportar un altre molt convincent: que com per anar d’excursió fa falta autorització doncs ...

Senyors del PP, esta llei que vol aprovar te el rebuig de tota la societat. Ens tira cap arrere 30 anys i no podem tolerar, polítics, societat en general, perdre tot el que hem avançat en llibertat.


NO A LA LLEI D’AVORTAMENT DEL PP