divendres, 18 d’abril del 2014

El MONTERREY en via morta

Els regidors del grup municipal socialista, Ximo Vidal i Vicent Furió, han visitat el MONTERREY junt a l’arquitecte municipal. Allí dins han pogut veure el retard tan important en l’execució del projecte de Rafael Soler de convertir aquest edifici, catalogat com a bé municipal, en un TEATRE a l’altura “de ciutats com Madrid, Barcelona o Valencia”. Soler també afirmava que “en dos anys invertiria més que en vint” i el 2011 finalitzarien les obres.

1.475.792 eur costava aquest projecte, més 69.793 eur que es varen gastar pintant la façana i 210.559 eur desviant la sèquia que transcorria per davall del cine. Un total de 1.756.144 euros era la inversió total i hui es portaran uns 900.000 euros allí gastats i sols hi ha que una primera fase de les obres realitzades i unes 700 butaques agafant pols (pagades i sense lloc per a elles).
Els regidors del PSPV junt a l’arquitecte municipal, han vist com el retard en la construcció ha fet que el projecte ja tinga deficiències en mesures contra incendi, així que hi ha que adequar-lo a la nova normativa i han fet un càlcul per damunt del que faria falta per poder obrir portes, uns 800.000 euros.
El PSPV de La Pobla Llarga demana la dimissió de Rafael Soler per ser el responsable d’esta situació. Cal recordar que el 28 de març de 2003, en un Ple Municipal, es va acordar cedir per a us i fruit durant 50 anys la part davantera del cine Monterrey a la Unió Musical per a ser CASA DE LA MÚSICA. Estaven els diners per poder acabar completament el Monterrey i hui estaria l’edifici en marxa però Rafael Soler, tot el PP, va votar en contra i en arribar al govern municipal, es va desfer el consens existent i ens va embarcar en esta aventura, hui, en via morta.
El PSPV PSOE sempre ha advertit de que aquest projecte era totalment desmesurat i fora de la realitat del nostre poble i lamentablement el temps ens ha donat la raó i Rafael Soler deuria d’assumir la seua responsabilitat política i deixar el seu càrrec d’Alcalde.