dijous, 25 de juny del 2009

El PSPV de La Pobla denuncia un nou decret que impedix les bodes civils en cap de setmana

El Grup Municipal Socialista vol denunciar la incomprensible mesura que ha posat en marxa el PP de La Pobla Llarga mitjançant un decret d’alcaldia que limita la celebració de bodes civils a l’horari laboral de l’Ajuntament. Els socialistes també lamenten que el nou decret haja sorgit just quan s’ha presentat la primera petició d’una boda entre persones del mateix sexe al nostre poble.

L’existència d’este nou decret que regula les bodes civils va ser posada en coneixement dels grups municipals en la darrera comissió arran la pregunta formulada per la regidora socialista Azoraida Martínez, qui demanava explicacions sobre els entrebancs que ha patit una parella homosexual per poder celebrar la seua boda civil a La Pobla Llarga.

La parella en qüestió va presentar la instància el passat 2 de juny, sol·licitant autorització per a celebrar la boda el proper dissabte 11 de juliol a la Casa de la Cultura. Mai fins el moment hi havia hagut cap entrebanc, de fet l’última boda celebrada en eixe lloc va ser l’últim dissabte de maig. Però, per a sorpresa de la parella, l’Ajuntament va denegar la petició argumentant que d’ara endavant sols es poden celebrar bodes de dilluns a divendres, abans de les 15 hores.

En la darrera comissió, el Grup Municipal Socialista va demanar explicacions al respecte. L’Alcalde, Rafael Soler, va argumentar que obrir la Casa de la Cultura un dissabte té un cost econòmic que no totes les parelles poden assumir i que seria discriminatori, de manera que preferix limitar les bodes civils a l’horari del personal funcionari.

Davant esta argumentació, la regidora socialista Azoraiza Martínez recordà que, fins ara, mai s’ha pagat per fer ús d’un edifici municipal per a casar-se, i que “en qualsevol cas, el que no hauria de fer l’Ajuntament és limitar les possibilitats, i obligar totes les parelles a casar-se entre setmana”.

El Grup Municipal Socialista espera que es retire este decret per ser injust, i lamenta que es publicara sols un dia després que es presentara la primera sol·licitud d’una parella homosexual per a casar-se a La Pobla.