dissabte, 26 de desembre del 2015

Resposta clara al CAMPANAR

Analitzat el CAMPANAR, entrem a donar alguna resposta que entenem son necessàries ja que, nosaltres, els Socialistes, no traïm la veritat ni per un tron.

Els Populars de la Pobla Llarga han iniciat la seua nova condició d’oposició amb el mateix greu problema que quan estaven al govern. La frase “hem deixat un poble que és l’enveja de la comarca” demostra clarament que estan molt molt lluny de la realitat. Sols un consell, HUMILITAT intel·lectual, que és la que ajuda a rectificar. I no continuen amb la SUPÈRBIA, que sols provoca ceguera. Ara, difícil ho tenen si és el Sr. Soler el que continua al front, ja que humilitat pot ser no sàpiga ni el que significa.

Fruït d’aquesta supèrbia, el PP mentis descaradament quan diu que ha deixat la Pobla amb una “estructura econòmica equilibrada”. Els pressupostos municipals porten anys unflant-se, en la part més delicada, als ingressos i l’equip de govern Socialista, que està treballant en ells, en els pressupostos del 2016, demostraran aquesta desgraciada realitat.

Diuen que hem difós “dades, moltes d’elles inconnexes, falses o interessades” però en cap dels paràgrafs escrits per ells, desmenteixen cap dada de l’auditoria publicada al SERRATELLA. Al contrari.

Anem per parts:

SANCIONS I MULTES. On està el tema IVA 2012? perquè no parlen de l’IVA no pagat en 2012? Dona la sensació de que tenen molt present la frase “qualsevol cosa que digui podrà ser utilitzada en contra seva”. Els nombres que han vist al Serratella, son totalment certs i el PP amaga intencionadament la multa coercitiva de 1.000 euros que hem pagat fins a dos vegades per no solucionar el problema al pàrquing de camions. L’equip de govern Socialista ja ha donat solució als enderrocs, ja s’ha netejat tota la zona i ja s’ha pagat part del deute (queden ara 6 mensualitats). El PP ha generat tots aquests problemes que anat arrastrant el nostre poble 3 anys i en 6 mesos el nou govern Socialista ho ha solucionat.

FACTORING. Ací la falsedat és majúscula. Tenim pendent de rebre 150.000 € de la Diputació? MENTIRA. Ens donen lliçó de com tornar uns diners que ells varen rebre i se’ls varen gastar en altres coses. No varen voler ni parlar en el Banc per acordar una forma de devolució. I s’atrevissin a dir que ho podem pagar en els diners que ens deuen Diputació i Conselleria, però si en 12 anys no han fet cap pla de tresoreria ! Es a dir, si no tenen ni idea del que ingressem mensualment al nostre Ajuntament i que tenim que pagar cada mes ! Ja s’ha donat solució al pagament dels 190.543,20 €. Fins a 4 reunions ha realitzat la nostra Alcaldessa amb l’entitat bancaria i s’ha signat un acord de devolució per al 2016 segons les indicacions del Secretari-Interventor.

OPERACIONS PENDENTS D’APLICAR el PP diu que “cal aclarir” que el total que s’indica al Serratella està pagat. Que no és el primer que es diu? Que son “obligacions ja pagades”? El que deurien d’haver fet es explicar el motiu de no haver aplicat aquest import al pressupost però nosaltres ho tenim molt clar. El romanent de tresoreria es reduís. Però sobre romanent parlarem després.

SENTÈNCIES “com no han pagat els propietaris no s’ha pogut abonar la certificació d’obres” MENTIRA. Els propietaris van pagar les derrames per la urbanització de la closa des del principi i ens condemnen a pagar interessos de demora des de la primera certificació d’obra. Totalment il·lògic. Sobre la frase “la solució és clara: que cobren les quotes i paguen les sentències”, no tingen dubte, que nosaltres si ho farem, cosa que vostès han sigut totalment incapaços. En 2 mesos la nostra Alcaldessa ja s’ha reunit un per un, en tots els poblatans que deuen alguna quota i algunes ja se estan cobrant de forma fraccionada i altres, que per desgràcia no poden pagar, ja se estan estudiant altres fórmules i el més important, ja s’ha aprovat enviar a la Diputació tota la documentació necessària per a reclamar a les empreses que deuen uns 500.000 euros. El que també deurien d’haver explicat al Campanar i no ho han fet és el per què al pressupost hi ha una quantia pendent de cobro superior al real. El real uns 923.000 euros i al pressupost uns 1.600.000 euros. Tornem al comentari d’abans sobre romanent de tresoreria. Mantenir un pendent de cobrament alt, encara que siga fals, unfla el romanent i açò és el que busca el PP.

També afirmen que podríem haver-nos acollit a un fons per a pagar les sentències. Primer: més de tres anys a un calaix algunes de les sentències i no varen tenir la valentia política de reconèixer-les i segur que hui ja no es deuria ni un euro. Segon: estem tan endeutats en bancs que Secretaria-Intervenció va informar de la NO CONVENIÈNCIA d’acollir-nos a aquest pla per a desgràcia de tota la Pobla Llarga.

DEUTE EN TÈCNICS trauen dades de fa 12 anys però no diuen res del que ells varen signar i no han complit. El Partit Popular va signar que abans del 24 de maig de 2015 estaria pagat la gran majoria d’aquest deute en tècnics i no ho han complit, deixant per al nou govern aquesta patata molt calenta. Una vegada més, cap dada en contra del publicat al Serratella i que al principi del seu Campanar deien que hi havia dades falses.

DEVOLUCIÓ A L’ESTAT continuen reconeixent que els Socialistes tenen raó i que tenim que tornar 41.369 euros i diuen que no sols a nosaltres i que abans ja va ocórrer. Si. I ?

SOBRECOSTOS OBRES una vegada més reconeixen el deute però el que sorprèn és la solució. Els 6.659 € duen pagar-se “a càrrec d’inversions en aigua potable”. El tema aigua potable, l’embolic és gran i ara més endavant en l’apartat TECVASA ho tractarem. L’altre import de 4.486 euros també ho reconeixen, però pagar ells, res de res.

FARMÀCIA aquest tema és molt delicat i afirmar “que l’Ajuntament no deu res a la farmàcia” és fins i tot per a nosaltres ofensiu. On està el document que afirmen demostra que algunes factures “no tenien suport legal per pagar-se”?

TECVASA “no ens quadren els nombres que ens presenten” diu el PP. Doncs son molt senzilles Senyors del Partit Popular. El 10 de juny, dos dies abans de la constitució de la nova Corporació Municipal, 16 dies després de perdre les eleccions, el Sr. Pep Larrosa per ordre del Sr. Soler signava un document on es regularitzaven els deutes amb l’empresa de l’aigua. 53.694,04 euros ordenaven pagar, deixant encara un deute de 41.072,64 euros que restant el cànon variable 2014-2015 de 19.000,76 euros deixen un total de 22.071,88 euros. Els quadren ara el nombres? Però per desgràcia hui ja no es deuen 22.000 sinó 30.000 € ja que el cost de la planta de carbó de l’últim trimestre ja s’ha facturat a l’Ajuntament.

El desastre de gestió de la concessió de l’aigua potable clama al cel. Al rebut estàvem pagant una tarifa per inversions totalment il·legal. L’empresa tenia al seu compte més de 33.000 euros de tots els usuaris. L’augment de la tarifa de 2014 es va camuflar de cara a les eleccions, i es va reconèixer el seu pagament per l’Ajuntament, encara que no es va fer. Els cost de tractar l’aigua potable per la planta de carbó (uns 30.000 euros anuals) anotant-se en un full i pendent de pagament també. Hui el govern Socialista ha paralitzat el pagament de tots els usuaris de la tarifa il·legal; ha ordenat la devolució del total cobrat de forma il·legal durant els últims anys; ha inclòs al rebut el cost del tractament de l’aigua per a llevar plaguicides (gràcies al recolzament de Compromis, l’únic que va votar SI al ple municipal corresponent); i a ordenat a Secretaria la creació de la Comissió de Seguiment. Cal senyalar que aquesta Comissió deuria estar creada des d’octubre de 2011 ja que és la que deu vigilar, deu controlar que TECVASA preste el servei correctament i el PP la va ignorar, suposadament per interès purament partidista i polític, no pel interès de la Pobla Llarga.

PENDENT DE COBRAMENT el PP no diu res de res. Torna al passat, ha fa 12 anys i amb tota claredat, en el que falten a la veritat contínuament, posem en dubte tot el que diuen aquí. Les dades que s’han publicat al Serratella son una volta més no desmentides en cap altra dada, perdent completament la raó quan a l’inici del Campanar deien que les dades publicades de l’auditoria eren falses.

CONCLUSIÓ “hem hagut de sortejar una de les majors crisis econòmiques” diuen, i els donem tota la raó. Però també estaven quan a les vaques gordes, i no diuen res al respecte.

Observen l’evolució dels ingressos dels últims 20 anys (quanties pressupostaries)



Observen com el Partit Popular va gestionar tots aquells anys on els euros brollaven de qualsevol lloc. Amb un poc de sentit comú, hui la Pobla Llarga podria estar sense cap deute i el que tenim és un desastre monumental.

Sobre el romanent positiu del qual el Partit Popular trau pit. Explicar ells, que és i d’on ve aquest romanent, res de res. I suposem que vostès endevinaran el motiu.
Un romanent de tresoreria es compon de:
1 – fons líquids
2 – drets pendents de cobrament
            2.1. – del pressupost corrent
            2.2. – de pressupostos tancats
            2.3. – d’operacions no pressupostàries
3- obligacions pendents de pagament
            3.1. – del pressupost corrent
            3.2. – de pressupostos tancats
            3.3. – d’operacions no pressupostàries
4- partides pendents d’aplicació
            4.1. – cobraments realitzats pendents d’aplicar definitiva
            4.2. – pagaments realitzats pendents d’aplicació definitiva

Hui, a la comptabilitat municipal (dades del 22/12/2015), ens trobem ens dos quanties molt significatives dins d’aquests apartats:

2.- drets pendent de cobrament 2.2. de pressupostos tancats 2.462.555,72 €
4.- partides pendents d’aplicar 4.2. pagaments pendents d’aplicar 1.650.051,26 €

Aquests dos xifres son les que unflen d’una forma premeditada el romanent de tresoreria, que cal dir-ho clarament, no serveix per a res.

Fa uns anys, es va modificar la llei sobre “economia” als Ajuntaments, per posar fi a l’abús que alguns feien de l’apartat de pendent de cobrament i el PP no diu que dels 2.462.555,72 €, un total de 1.867.730,86 € estan considerats com a saldos de dubtós cobrament deixant sols com a “reals” 594.824,86 €.

Mantenir un saldo, pagat, però pendent d’aplicar, comporta anar augmentant el romanent en positiu, de forma fictícia i anem a posar-los un clar exemple. Vostè hui te 0 € però fa unes dies va pagar 10 €, es a dir, vostè tenia 10 € fa unes dies. Vostè conserva la nota del pago dels 10 € i li la ensenya a tots els seus amics i els diu, Jo he pagat per valor de 10 € i encara que te 0 €, aparenta tenir capacitat de pago. El dia que vostè arxiva la factura, deixa de poder anar “enganyant” als seus amics de que vostè te capacitat de pagar ja que sols podrà dir la veritat. Hui tinc 0 €.
El que preocupa es com al nostre Ajuntament s’ha estat fent açò tants i tants anys. I preocupa ja que comptablement l’eixida dels euros per a pagar aquests 1.650.051,6 € s’ha fet al marge del pressupost, creant per a nosaltres una clara caixa B.

Si restem els 1.867.730,86 € (saldo dubtós de cobrament) i els 1.650.051,26 € (pagaments ja realitzats però no comptabilitzats) als 4.442.966,08 euros que a 22/12/2015 apareixen a la comptabilitat com a romanent de tresoreria, la xifra resultant es de 925.183,96 € i tampoc seria la real, la última del romanent de tresoreria, ja que sempre hi ha alguna partida de despesa afectada al romanent i que a la comptabilitat del nostre poble mai s’ha senyalat.


Molt molt trist que el Partit Popular, que el Sr. Pep Larrosa, el seu portaveu, continuen defensant la tan nefasta gestió que han fet. Estem parlant de dades objectives, contrastades. Totes elles aflorades gràcies a l’auditoria i no a la valentia política de l’anterior Alcalde, el Sr. Soler que s’amaga ara baix la persona del Sr. Larrosa.