dimarts, 21 d’abril del 2015

VISITA GUIADA AL CEMENTIRI DE PATERNA -25 D’ABRIL 2015-



EL PSPV-PSOE de la Pobla Llarga organitza per a aquest dissabte 25 d’abril una visita guiada per Matías Alonso (Coordinador del Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica) al cementiri de Paterna i voltants.
En aquesta visita, sorgida a petició popular després de la celebració de les jornades ARA I SEMPRE en homenatge als poblatans víctimes del franquisme, recorrerem els llocs com l’anomenat ‘Paredón de España’ on van ser afusellades quasi 2.300 persones pel règim franquista i les fosses comunes on van ser dipositades posteriorment. 
En aquesta visita volem reivindicar la importància històrica d’aquests llocs on, una vegada finalitzada la Guerra Civil, els colpistes llevaren la vida a milers de republicans defensors de la democràcia, situant-se com al segon lloc d’Espanya on més persones van ser afusellades.

En el 'Paredón de España' van ser afusellats, segons fonts oficials, 11 poblatans, que tant si estan o no en el cementiri, tant si figura el seu nom o no, tots ells van estar en eixe lloc el segon abans de ser assassinats. Aquests poblatans foren traslladats fins al ‘Paredón’, on després de ser afusellats, els dipositaven en carros per a traslladar-los a les fosses comunes deixant al camí un rastre de sang, és per això que popularment aquest camí s'anomena “El camí de la Sang”. En la visita recorrerem tots aquests llocs, escenaris del genocidi franquista, per tal de reivindicar que es conserven i no oblidar el que allí va succeir.

Data: 25 d’abril de 2015 a les 9.30h
Lloc: Parada d’autobusos de la Pobla Llarga
Preu: Gratuït
Reserva de places: dimecres 22 i dijous 23 de 18.00h a 20.00h de la vesprada a la seu del PSPV-PSOE de la Pobla Llarga.