dissabte, 11 d’abril del 2015

LLIBRES GRATUÏTS per a tots els alumnes de primària a partir del curs 2016-2017

Una de les primeres mesures que com Alcaldessa vaig a portar endavant és la gratuïtat dels llibres de text per als alumnes de primària. L'educació ha de ser un dels pilars fonamentals d’una societat avançada i prospera. Per aquesta raó  i des de que en setembre de 2013 vaig saber que la Conselleria havia deixat de convocar l'ajuda per a la compra de llibres de text, vaig tenir clar que des de l'Ajuntament es tènia que fer alguna cosa. No és raonable que les famílies compren els llibres un any, per al proper “tirar-los al fem”. Per això,  ja són moltes les localitats al territori espanyol en les que aquesta proposta es porta a terme i ací, molt a prop, a L'Alcúdia i Almussafes, també és una realitat. En aquestes localitats s’està treballant, igual com es fa a França, en la idea de que els llibres pertanyen al centre i és el centre escolar qui deixa el llibre a l'alumne. En aquests últims mesos he estat en aquestes localitats per tal de fer un estudi d’aquesta proposta adequada a la realitat de la Pobla Llarga.  
Per al curs 2016-2017 destinarem una partida pressupostaria per a la compra dels llibres dels alumnes que cursen primària. Aquests llibres, passaran a formar part del que s’anomenarà “Banc de Llibres” del centre escolar. Aquest Banc serà gestionat conjuntament per cada centre amb les seues respectives AMPES. Per als cursos següents, s’assignaran partides econòmiques per a la renovació del banc de llibres.
Per a portar aquesta iniciativa endavant, necessitaré la implicació dels centres escolars, mestres i AMPES,  i estic convençuda de que la tindré. No és cap utopia. Cal tenir voluntat política per arribar a portar endavant aquesta proposta i Jo, la tinc, a més de voluntat per anar més enllà i en un futur ampliar aquesta proposta als alumnes d’educació secundària. Abans de posar-la en marxa, em reuniré amb les mares i pares de les AMPES i amb els equips directius dels dos col·legis del nostre poble, per tal d’explicar i debatre aquesta proposta que serà una realitat si arribe a ser Alcaldessa.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Almussafes, alcaldia del Bloc-Compromís, bon exemple de gestió.

Anònim ha dit...

molt bona proposta, espere que es faça realitat

Anònim ha dit...

Gran no ho se, pero si, gestió en Almussafes del Bloc-Compromís junt amb el Partit Popular. que això se vos oblida diro.