dimecres, 11 de desembre del 2013

El cas de Juanita, no és únic a la Pobla Llarga, per desgràcia


Estos dies hem escoltat a Juanita, la nostra veïna, denunciar la seua situació de desempar per part de l'administració local (Ajuntament) i autonòmica (Generalitat). El seu cas ha tingut ressò als mitjans de comunicació i el PSPV-PSOE de la Pobla Llarga està preocupat ja que aquest cas està destapant altres i la pregunta és obvia. Que està fent la regidoria de benestar social ? està donant solució a tots els veïns que estan patint greument aquesta crisi ?. Cal recordar que el PP, en plena crisi immobiliària, va ficar una segona persona fixa en el departament d'urbanisme, i hui tenim al nostre poble un total de tres persones (un arquitecte i dos aparelladors) treballant en este sector, i pel contrari, tenim sols una assistenta social. També hi ha que senyalar la paralització de la llei de dependència que ha fet aquest govern autonòmic del PP.

Hui s'ha convocat als nostres regidors (a les 14,23 h.) a la sessió extraordinària de la comissió d'hisenda per veure per primera vegada els pressupostos per aquest 2014 (dia 16 a les 18 h). La documentació no ha sigut facilitada de forma digital i ara tindrà que desplaçar-se un regidor i estar hores fotocopiant tots els papers. El PSPV-PSOE estudiarà de forma especial l'apartat de benestar social i esperem que estiguen a l'altura de les circumstàncies. Exigirem un pla social de recolzament a persones necessitades amb la seua pertinent dotació pressupostaria. Cal identificar a totes les persones, a totes les famílies del nostre poble amb una situació greu per falta de treball, per falta d'ingressos, estudiar cas per cas i plantejar les possibles ajudes a les que puguen accedir.

Este 2014 serà un any dur, com per desgràcia han sigut els últims, i cal preparar des de l'Ajuntament plans per recolzar a tots els veïns que es troben en pitjor situació i no amagar el cap com estruços.