diumenge, 15 de gener del 2012

Pressupost 2012 II. Escola Permanent Adults

Uns dels capítols que també ha baixat en despesa ha sigut el de l’escola permanent d’adults.

L’any 1995, el president de la Generalitat, el Socialista Joan Lerma i el conseller d’Educació, Joan Romero, van presentar i aprovar per tots el partits polítics MENYS PEL PP, la Llei valenciana de la formació de persones adultes. Aquesta Llei volia superar la concepció de la formació de persones adultes com residual i volia situar-la en un àmbit més ampli de formació permanent i de preparació per al futur.

Aquell mateix any 1995, varen guanyar les eleccions el PP al nostre País Valencià i el temps ha deixat prou clar la falta d’interès polític en desenvolupar la Llei. Les dotacions pressupostaries de la Generalitat mai han arribat al que realment ha fet falta (en els últims 2 anys s’han reduït en més d’un 35%) i ha traslladat als municipis, a la Pobla Llarga, l’esforç econòmic, posant en perill aquest àmbit socioeducatiu.

Com va senyalar l’any passat Robert Martínez, Alcalde Socialista de l’Alcudia, “caldria apostar per un gran pacte entre: la Conselleria i els ajuntaments, pacte vehiculat a través de la FVMP per a dotar de recursos els centres de persones adultes”.

Nosaltres, els Socialistes, tenim molt clar, que la formació permanent és imprescindible i que el PP de la Pobla Llarga no pot estar callat davant la pèrdua de subvencions per a l’EPA. Si sols es limiten a reduir en el nostre pressupost, estan fent el mateix que el PP valencià.

“Avui, a la Comunitat Valenciana afrontem el futur en pitjors condicions que fa 20 anys. I és el futur el que ha d’interessar-nos. Perquè com deia James Joyce és en aquest on passarem la resta de les nostres vides.” JOAN ROMERO