dilluns, 21 de novembre del 2011

Dia de reflexió després de les eleccions



L’agrupació Local del PSPV-PSOE de la Pobla Llarga vol felicitar a tots el poblatans per l’alta participació en aquestes eleccions generals i sobre tot volem donar les gràcies a tots els nostres interventors i apoderats pel seu treball en pro d’aquesta festa que és la democràcia.

El dissabte veiem publicades en el LEVANTE frases com:
“No creo que haya nadie tan ingenuo que quiera volver a votar al PSOE” (Gonzalez Pons, PP)
“Esperamos poder recoger el voto de los desencatados del PSOE”
(Estefania Candel, EU)

Amb aquest panorama ens feia molt complicat mantenir els resultats del 2008 i així ha segut, hem perdut el 9,15 % dels vots al nostre poble.

També ha perdut el PP recolzament dels poblatans. En concret l’1,85 % (124 vots).

Tots els altres partits (EU, Compromís, UPyD, ERPV, etc.) han augmentat en percentatge, en vots.

Ací tenen les dades, i ara vostès opinen del perquè aquestos resultats.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

"en aquest panorama era difícil mantenir els resultats de 2008" pues sí,però no per això sino, entre altres coses, per la manera de gestionar la crisi,i per la política econòmica d'estos últims 4 anys. Algo habreu fet mal,no vos pareix?

PSPV-PSOE la Pobla Llarga ha dit...

Aquest cap de setmana, Zapatero, ha comentat davant de membres del PSOE, que la derrota electoral hi ha que buscar-la “sobre todo, en el descontento político y la intensa preocupación social generada por la persistencia de la crisis y en las dudas sobre la capacidad para salir de ella, aunque no dependiera sólo y principalmente de nosotros. Esto es lo que ha llevado a muchos a buscar el cambio por el cambio y a dejar que este se produjera”.
També deia respecte dels mals resultats que “ponen de manifiesto que, sobre los esfuerzos que hemos hecho para preservar la cohesión social y para proteger la solvencia y la autonomía financiera de nuestro país, ha primado en la valoración social el reproche de las consecuencias de la crisis, y en particular de la situación del empleo, como la más visible y dolorosa de todas ellas”.
Portem més de 3 anys de crisi molt dura i no sols no podem veure final sinó que en els últims mesos encara es parlava de dades pitjors així que Zapatero comentava que “no es difícil entender que en el ánimo de muchos ciudadanos haya podido, más que ninguna otra cosa, y debemos de respetarlo, el deseo de cambiar la realidad por la vía de cambiar de gobierno y que por ello hayan optado, o bien por respaldar una opción, la que ha resultado mayoritaria, o bien por dar su voto a otras formaciones, como modo de expresar su descontento”.
Per no fer-ho molt extens cal senyalar que s’han reconegut “errores de gestión y de comunicación”, que “sólo son imputables a nosotros”. Hi ha desconnexió amb l’electorat socialista que es va originar en maig de 2010 quan va sorgir l’episodi de Grecia que va amenaçar la solvència i autonomia financera nostra i d’altres països d’Europa i que va provocar una intensificació de plans austers nacionals per a reduir el dèficit.
D’aquestes decisions inevitables que es van tenir que prendre va causar decepció en molts ciutadans i que Zapatero reconeix que “seguramente no acertamos a integrar su explicación en un discurso global y coherente”.