dijous, 22 d’abril del 2010

445 POBLATANS EN L’ATUR I EL PP DE LA POBLA LLARGA SENSE MOURE NI UN DIT

Ajuntaments governats per Socialistes controlen l’augment de l’atur amb Plans propis i sobre tot gestionant com cal tots els diners rebuts pel Govern de Zapatero.

De novembre 09 a març 10 a continuat augmentant l’atur al nostre poble, total +13,69 % en aquestos 5 mesos. En l’últim any, de març 09 a març 10, l’augment ha sigut d’un +27.51 %. En molts pobles governats per socialistes l’atur està en l’actualitat en un +14.52 % i amb les noves mesures per aquest 2010 continuaran baixant-lo a percentatges normals.

Com es possible que augmente l’atur a la Pobla Llarga si tenim tots els carrers alçats, fent-se un llar de jubilat nou on teníem la residència, acabant la casa de la música, vestuaris al poliesportiu, etc. etc.? La raó es que el PP no ha gestionat com calia tots els diners del Pla de Zapatero per ajudar a tots el poblatans i sobre tot per que no ha fet res per iniciativa pròpia. Aquest Equip de Govern del PP no ha fet absolutament res per a donar treball als poblatans víctimes d’aquesta crisi.

Moltes son les mesures que un Ajuntament pot posar en marxa i que per desgràcia a la Pobla Llarga, el PP, no ha dut a terme cap.

Per exemple:

1 . Construcció de vivendes de protecció oficial per una o varies empreses locals en els solars propietat del nostre poble i no com ha fet i fa el PP; vendre’ls. Gracies a aquesta mesura, joves de la Pobla tindrien accés a un vivenda més econòmica i les empreses auxiliars (fusteries, electricitat, fontaners, etc.) també es beneficiarien.

2. Llogar solars municipals al polígon per a naus industrials amb opció de compra i així facilitaríem a empreses construir al nostre polígon sense tenir que pagar el sou i es crearien llocs de treball al nostre poble.

3. Contractar veïnes i veïns sense prestacions (ni atur ni subsidi) per a fer treballs de jardineria, pintura, neteja, etc. Així milloraríem les nostres infraestructures i els nostres comerços locals es podrien beneficiar a l’adquirir productes de neteja, pintura, etc.

4. Facilitar la tramitació de les ajudes per al nou Pla de rehabilitació de vivendes i donar subvencions de fins a 3.000 euros (dependrien del total del projecte) per als veïns que contractaren a constructors locals per a fer les obres i així milloraríem moltes de les façanes de moltes cases del nostre poble i es beneficiarien ferrers, fusters, electricistes, etc.

5. Ajornar el pagament de tots els impostos a tots aquells que per desgràcia es troben a l’atur i hagen estat més de sis mesos sense rebre cap prestació. El PP de la Pobla Llarga ha pujat taxes i ha cobrat ara el impost de circulació sense tenir en compte el moment tan complicat de les famílies sense recursos.

6. Tots aquells poblatans amb un projecte de creació d’empresa i que no ho fan per no tenir lloc, es podria deixar una oficina (màxim 2 anys) amb connexió telefònica i internet. Tenim una casa de la joventut completament desaprofitada.

7. No cobrar res, durant el primer any, als poblatans que sol•liciten lloc al nou mercat i es troben a l’atur i sense cap prestació. Es més, els possibles adjudicataris d’aquestos llocs serien aquests poblatans.

8. El nostre comerç local i empreses necessiten d’un recolzament pel descens en les vendes. Es deuria treballar junt amb Pobla Comerç i que l’Ajuntament es fera càrrec de la meitat del cost total de campanyes de publicitat a àmbit local i comarcal. També es deu treballar en la creació d’una web amb mòdul per a comerç electrònic i donar-se espai a totes les empreses i comerços de la Pobla Llarga.

9. Deguem potenciar el paper de l’escola de persones adultes incorporant nous cursos i professionals per a formar de forma gratuïta a tots els poblatans en l’atur i donar-los una nova possibilitat dins del mercat laboral.

10. Junt als llauradors, buscaríem les millors actuacions per aquest moment tan durs i l’Ajuntament deuria pagar fins al 50% del cost de la instal•lació del reg per goteig. Altres pobles com Castelló, Rafelguaraf, ja han fet aquesta transformació i s’han creat molts llocs de treball i empreses locals podrien subministrar gomes, etc.

Aquestes serien algunes de les tantíssimes actuacions que des d’un municipi es poden realitzar per a intentar solucionar el problema actual de destrucció de treball. El PP local pareix no tenir clar que son ells els qui governen i son ells els que deuen prendre mesures per a solucionar els problemes dels poblatans i no crear-ne més com fer ara aquesta zona peatonal on clarament està perjudicant a moltes empreses locals. El Govern Valencià del PP i el de la Pobla Llarga tenen molta culpa de la situació actual del nostre poble i de tot el País Valencià. No estaran actuant com si mantenir aquesta situació es podria beneficiar en les pròximes eleccions nacionals? Seria lamentable que per damunt de la gent actuaren pensant en com beneficiar-se electoralment de la crisi.

Aquest Alcalde que anava a omplir la Pobla d’inversions i de feina, pel seu pes polític, s'ha convertit en el campió de l'atur i en l'absència de polítiques actives de treball i campió d'endeutament municipal que està ofegant la reactivació de la localitat.

Encara poden posar en marxa algunes d’aquestes mesures i començar a treballar per la gent de la Pobla Llarga. Si no poden o no saben que s’aparten i ens deixen a nosaltres.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El paro, durante el primer trimestre de 2010, según estos datos publicados, se sitúa en el 20,05%, cifras que no se alcanzaban desde 1997. Zapatero dimisio..i aixina voleu guanyar a la pobla?? La porteu clara

PSPV-PSOE la Pobla Llarga ha dit...

Estimat Anònim:

Lamentablement les dades són aterradores. La crisi és molt forta i repetir una vegada més qui ha tingut la culpa, com d’aquells “polvos” del PP d’Aznar han arribat aquestos “lodos”, és una tonteria. Tenim que treballar tots per a eixir d’aquest problema greu. I quan diguem tots, diguem tots.
Les dades de l’atur a la Pobla deixen clar que hi ha que modificar la política actual municipal. Han arribat més diners que mai i no es treballa per a beneficiar al poblatans. Per què? Tenim a empreses de molts pobles fent les voreres, fent la casa de la música, fent el llar dels pensionistes i quants de la Pobla treballant? Ni una comissió especial de tots els regidors del nostre poble per a tractar aquest greu problema entre tots, per què?
Les dades de l’atur al País Valencià deixen clar que hi ha que modificar la política actual de la Generalitat. El PP pensant com lliurar-se del Gürtel i de treballar res de res.
El dissabte es publicava que el Consell (Valencià) sols ha pagat 134 milions d’euros dels 1.020 milions del Pla Camps. De moment sols propaganda barata el Pla Camps. I per què? Si gracies a ell tota València anava a eixir de la Crisi la primera?
“Al César lo que es del César”