diumenge, 16 de juliol de 2017

El primer problema de la Pobla Llarga

L’enquesta realitzada pels Socialistes de la Pobla Llarga continua deixant-nos informació, molt valuosa, per a continuar amb la tasca de govern que les veïnes i veïns ens van encomanar en les passades eleccions municipals.Diuen, que les mares i pares, sempre volen el millor per als seus fills, però que moltes vegades no saben el que ells volen. Realitzar aquesta enquesta ens ha deixat clar que el problema que per al govern és el principal del nostre poble, també ho és per als poblatans. EL DEUTE. I el govern està des del minut 1 treballant per resoldre, per donar solució al problema que tots identifiquem com al més greu del nostre poble.
Que s’ha fet durant aquestos dos anys en aquest greu problema?. Durant el primer any es va analitzar la capacitat real (recorden que les dades que l’anterior govern presentava any rere any a l’oposició no eren veritat, es gastaven més de 250.000 euros fora del pressupost, per exemple) que tenia el nostre poble d’afrontar cada 3 mesos una lletra de 150.000 euros i que a partir d’agost de 2016 hi havia que posar-se a pagar, a part de sentències, multes i altres préstecs.
En arribar agost de 2016, el pagament de la primera de les lletres de 150.000 € trimestrals, el govern ja tenia molt clar que posar-se a pagar aquest préstec de 3.700.000 € d’aquesta forma, era deixar de pagar nòmines als treballadors i no es podia consentir. No es podia deixar sense el sou mensual als treballadors (que és l’únic patrimoni que tenen) per una nefasta gestió de com pagar aquest deute de 3.700.000 euros pel govern del Partit Popular.


El govern Socialista va estudiar en profunditat totes les clàusules d’aquest préstec i va decidir passar a pagar-lo (no confondre en que es va passar a no pagar-lo) mitjançant un pagament mensual d’uns 30.000 euros i que es feia mitjançant la retenció del que l’estat central envia al nostre poble tots els mesos. El govern Socialista pagava el deute heretat del govern del Partit Popular i també pagava tots els mesos les nòmines a tots els treballadors.
Però aquesta solució provisional, la de pagar el préstec però no en la seua totalitat trimestral, estava anant encontra del que el govern del PP (de forma totalment irresponsable per a nosaltres) havia signat amb el Banc i es tenia que buscar una solució definitiva i que no es altra que modificar les condicions del préstec i baixar les quotes trimestrals de 150.000 euros fins a uns 90.000 euros com a molt.
Fer aquesta maniobra no depenia sols del govern municipal Socialista, hi havia que demanar-li a Hisenda poder refinançar deute i així es va fer. La resposta, SI, va tardar molt en arribar i l’alegria primera del govern de veure que tenia la solució a aquest greu problema, va desaparèixer en dies, al veure com tots els bancs deien NO a plantejar-los unes noves condicions a aquest préstec, a refinançar el deute.El problema continuava i cada mes que passava anava agreujant-se per distints motius (es continuava no pagant-se el préstec com estava signat, el pressupost municipal per al 2017 tenia que contemplar 700.000 euros per a préstecs i posava en perill serveis essencials). Hisenda va traure un nou fons (en dies hi havia que demanar-lo) i parar el pagament del préstec durant uns anys i poder ara en tranquil·litat estudiar fórmules que puguen permetre tenir més capacitat de pagament, més recurs econòmic, i així ho van fer els Socialistes de la Pobla Llarga, donant una solució, que certament no és la volguda pels Socialistes (els Socialistes pensem que la solució definitiva és refinançar el deute a més llarg termini) per pagar nòmines, proveïdors, mantenir i millorar serveis essencials, etc.


La política, no és res més, que donar solució als problemes de totes les veïnes i veïns i hui, es pot dir alt i clar, els Socialistes li han donant solució (no definitiva, cal continuar treballant i molt) al primer dels problemes que com sabem tots té el nostre poble, la nostra Pobla Llarga, EL DEUTE.