dimecres, 18 de febrer del 2015

El futur de l’Agricultura

El pròxim dia 20 de febrer de 2015 a les 19.30 h de la vesprada, tindrà lloc una xerrada-col·loqui a la Casa de la Cultura de La Pobla Llarga, impartida per D. Llorenç Capsí, membre de la Comissió Executiva de la Unió de Llauradors i Ramaders, i que versarà sobre:
“El futur de l’Agricultura”
Si l'estat de la citricultura al nostre poble, a tot el País Valencià, està en perill pels preus dels nostres cítrics, ara apareix un insecte que expandeix una plaga letal. Estem davant l'amenaça d'una altra “tristesa” que deixaria els camps sense cap arbre. Aquesta notícia va aparèixer el passat cap de setmana i Llorenç Capsi ens informarà de les actuacions per combatre’l.
Tractarem el tema de la taronja “bio” enfront de la convencional. El nostre terme és especial per a poder transformar els nostres camps a un cultiu ecològic, ja que el primer que es demana, és reg a manta i térmens com el de Rafelguaraf, ja no es pot.
Un altre tema a debatre serà si el caqui encara és una opció o no. Estem veient com cada any es transformen més camps de taronges en caquis. Hui, és o no una opció de futur plantar caqui?

Tots aquests temes i altres que vostés plantegen allí els debatrem amb Llorenç. Animem a tots els agricultors a participar en aquest acte, que celebrem de manera gratuïta i sense inscripció prèvia, en considerar que el tema a tractar, és d’interés comú a tots els agricultors poblatans.
Confiant a poder saludar-lo personalment,

Neus Garrigues Calatayud
Secretària General PSPV-PSOE de La Pobla Llarga i Regidora a l’Ajuntament de la localitat.





Ximo Vidal Martínez

Regidor a l’Ajuntament de La Pobla Llarga i Membre del Consell Agrari Municipal.