divendres, 10 de setembre del 2010

L’AJUNTAMENT DE LA POBLA LLARGA CONTINUA COBRANT ALS VEÏNS PEL TRACTAMENT DELS RESIDUS

Malgrat l’entrada en vigor de la nova taxa del Consorci de Residus de la Ribera i la Valldigna, l’Ajuntament de La Pobla Llarga continua cobrant als seus veïns no sols per la recollida sinó també pel tractament del fem. El Grup Municipal Socialista vol denunciar l’abús que estan patint els poblatans i demana a l’alcalde, Rafael Soler, que torne els diners que s’han cobrat de més, tal com ho han fet altres alcaldes populars de la Ribera.

Fins ara, com en qualsevol altre municipi, els poblatans pagaven en un únic rebut a l’Ajuntament la recollida i el tractament posterior dels residus. En el cas de La Pobla, els veïns pagaven 49,29€/anuals per cada domicili.

Ara, amb la imposició de la nova taxa de fem del Consorci, s’havia establert que els veïns pagaren 19,56€/anuals a l’Ajuntament de La Pobla i altres 65,97€/anuals al Consorci. Això ja suposa un augment considerable de la taxa que en qualsevol cas no du aparellada cap millora en la prestació d’este servei públic. Al contrari, els veïns de la comarca estan obligats a pagar les despeses administratives i burocràtiques de l’entitat del Consorci inventada pel Partit Popular.

La sorpresa, no obstant, és que l’Ajuntament de La Pobla Llarga no ha rebaixat el rebut municipal del fem. Segons ha constatat el Grup Municipal Socialista, en el que portem d’any, a falta de complir l’últim trimestre, els poblatans han pagat a l’Ajuntament 36,96€ per cada domicili. “Des de l’oposició hem preguntat vàries vegades a l’alcalde si s’havia eliminat el concepte del tractament del fem, per no cobrar als veïns dues vegades el mateix, i la resposta des de l’alcaldia és que sí que s’havia fet”, afirma el portaveu socialista, Primitivo Climent, però “hem constatat que no és cert”.

Davant esta situació, el PSPV i Esquerra Unida han presentat un requeriment a l’Ajuntament per tal que torne a cada domicili el que s’ha cobrat de més, o bé que es descompte esta quantitat en els propers rebuts. “Altres ajuntaments del PP, com Carlet i Carcaixent, ja han rectificat, de manera que no creguem que Soler rebutge la nostra proposta”, afirma el portaveu socialista.