dissabte, 25 de setembre del 2010

EL PSPV DE LA POBLA LLARGA DENUNCIA IRREGULARITATS EN EL COBRAMENT DE LA TAXA DE FEM DE 2006 A 2008

Segons l’Agrupació Municipal Socialista, en el període de 2006 a 2008, l’Ajuntament ha cobrat als veïns una xifra superior a la publicada oficialment en el BOP, concretament 7,85 euros/anuals de més per cada vivenda i 17,13 euros/anuals de més per cada local comercial. Els socialistes demanen la dimissió de la Regidora d’Hisenda i de l’alcalde, Rafael Soler.

La quantia de les taxes publicades en el Butlletí Oficial de la Província núm. 59 de data 11/03/2005 és de 66,79 euros/anuals per vivenda i 146,11 euros/anuals per local comercial. No obstant això, afegim un quadre comparatiu on s’observen les quantitats que realment han pagat els veïns:


Segons els càlculs, per cada vivenda, sumant els tres anys, el total a tornar és de 23,55 euros, i per cada local comercial, 51,39 euros. En total, podríem afirmar que l’Ajuntament ha ingressat de forma indeguda més de 50.000 euros en estos tres anys: “és una situació greu, ja que en la conjuntura actual l’Ajuntament no podrà fer front a la devolució de forma ràpida”.

El grup municipal socialista ha demanat informació de forma reiterada a l’equip de Govern: “portem des de febrer passat demanant per instància i verbalment una explicació, però l’alcalde, Rafael Soler, no ens la facilita. Diu que està a l’espera d’una resposta per part de l’empresa encarregada de gestionar el cobrament dels rebuts, fet que ens sorprén perquè és l’Ajuntament qui diu a l’empresa quines quantitats s’han de cobrar. Ens sembla que hi ha un total descontrol per part de la Regidoria d’Hisenda i una mala gestió en definitiva per part de Rafael Soler”.

Esta irregularitat se suma a la denunciada la setmana passada per aquest grup municipal referent a la taxa de fem de l’exercici actual, el de 2010, en què l’Ajuntament ha continuat cobrant als veïns pel concepte del tractament dels residus malgrat l’establiment de la nova taxa de fem del Consorci de Residus de la Ribera i la Valldigna. Per tots aquestos motius, els PSPV de La Pobla Llarga demana la dimissió de la Regidoria d’Hisenda i de l’alcalde i, per descomptat, la devolució immediata a cada poblatà de les quantitats que se li han cobrat de més.