dimarts, 26 de gener del 2010

L’Ajuntament de la Pobla Llarga puja la taxa de fem un 23%

Ahir es va celebrar Ple Municipal Extraordinari a les 20 hores per a realitzar una pujada del 23% de la taxa de fem.

El Grup Municipal Socialista va presentar dos alternatives per a no tenir que pujar aquesta taxa. Una va ser la sol·licitar amb les empreses o gestors de recollida i la de tractament una baixada en el preus que actualment estan cobrant a la Pobla per fer aquest servei. L’altra era la eliminació de despeses tan supèrflues per aquesta època de crisi com la elaboració d’un Butlletí Municipal amb un cost de 15.000 euros anuals i la contractació d’una periodista per a redactar aquest butlletí que supera el sou anual els 15.000 euros. També va indicar com a partida que podria ser anul·lada la de Publicitat i Propaganda que son 10.000 euros anuals.

Amb aquestes 3 partides la Pobla Llarga podria tenir els 40.000 euros que segons les dades facilitades pel Equip de Govern del PP, ha costat al poble aquest servei de recollida de fem.

Però el Grup Municipal Socialista ha descobert que així com pel desembre del 2008 el PP va realitzar una actualització en el preus de totes les taxes un 10,9 % (l’IPC de tres anys seguits) el total d’aquesta taxa va baixar més de 6 euros trimestrals per vivenda. Completament inexplicable per part d’aquest Equip de Govern del PP ahir en el Ple Municipal però que si fa aquest Grup Municipal Socialista: un desgovern i ineficàcia patent. Aquest és el principal problema que ha generat aquest forat de 40.000 euros.

Però la sorpresa d’aquest Grup Municipal ha segut encara més gran al comprovar que el divendres 11 de març de 2005 (BOP 59) és va publicar la modificació d’aquesta taxa a 66,79 euros a l’any. Com diu clarament aquest Edicte, el pagament és trimestral per tant deuria d’haver-se cobrat 16,70 euros i des del segon trimestre del 2005 fins l’últim del 2008 s’ha cobrat per vivenda 18,66 euros trimestrals, un total de 74,64 euros anuals.
Tampoc van saber dir res l’Equip de Govern del PP al respecte i el Grup Municipal Socialista demana una explicació convincent per a tot el poble.