dissabte, 18 de juliol del 2009

Una sentència anul•la la reparcel•lació de la nova zona d’expansió residencial de La Pobla Llarga

El PSPV-PSOE de La Pobla Llarga vol alertar de les greus conseqüències econòmiques que té per a l’Ajuntament la gestió urbanística de l’actual Govern del Partit Popular. Una sentència acaba de deixar en evidència els procediments de l’Equip de Govern en declarar nul·la la reparcel·lació de la Unitat d’Execució III Residencial La Closa.

La sentència núm. 204/09 de 7 de maig de 2009, del Jutjat Concenciòs Administratiu núm. 9 de València, estima el recurs presentat per una propietària d’este sector i declara nul l’Acord del Ple on es va aprovar definitivament el projecte de reparcel·lació. Segons la sentència, la reparcel·lació es va aprovar en setembre de 2006 en base a una modificació del PGOU que es va publicar en desembre d’eixe any, per la qual cosa el planejament urbanístic no havia entrat en vigor.

El grup Municipal Socialista vol denunciar que l’actual equip de govern ha tractat d’ocultar l’existència d’esta sentència als membres de l’oposició, “ja que, en el plenari del passat 22 de juny, el nostre portaveu va preguntar en quina situació es trobava aquest contenciós, i l’alcalde va afirmar que no sabia res, tot i tindre la sentència notificada a meitat de maig”. L’Ajuntament tampoc no ha presentat recurs d’apel·lació, la qual cosa obri un interrogant sobre la situació jurídica en què queda la urbanització.

Els socialistes exigim que els tècnics municipals elaboren un informe per valorar les conseqüències d’esta sentència, que poden ser molt greus econòmicament parlant, sobre tot per saber i poder informar als propietaris dels solars de quina és la situació jurídica en què queda este sector.

L’Ajuntament, no obstant, sembla actuar d’esquenes a la sentència. Actualment continua avant amb la intenció d’adjudicar les obres pendents en este mateix sector, que estan paralitzades des que l’anterior adjudicatària presentara un concurs de creditors. El dilluns 20 de juliol finalitza el termini perquè les empreses presenten les seues ofertes.

Davant esta situació, els socialistes demanen a l’alcalde Rafael Soler “que recapacite i deixe de negar l’existència d’esta sentència, per evitar que les conseqüències siguen pitjors”.