diumenge, 22 d’octubre del 2017

l'intent de venjança de Rafael Soler

Rafael Soler, l’exalcalde de la Pobla Llarga, ha presentat una denúncia contra la nostra Alcaldessa Neus Garrigues, per malversació de caudals públics i per falsedat en document públic.

Anem a intentar ser respectuosos, educats, i no anem a caure en la desqualificació fàcil encara que el Sr. Soler ens ho ha posat molt molt fàcil. Anem a explicar, com sempre hem fet els Socialistes de la Pobla Llarga, amb la veritat per davant, aquest desagradable episodi que estem patint.

QUE ES “LA MINA”?
Encara que estem convençuts que algunes persones majors coneixen i saben que és la Mina, també estem totalment convençuts que moltíssims poblatans no tenen ni la més remota idea, de que es tracta.

Si vostès van cap a Alberic, ja al final del terme municipal de la Pobla Llarga, poden entrar al camí les Isletes (a l’esquerra) i tenen de seguida la Mina.


Aquest escorredor d’aigua de reg, va ser fa molts anys un lloc on hi havia peix i Rafael Soler, en gener de 2015 va tenir la genial idea de recuperar aquest lloc. Però, a 4 mesos de les eleccions municipals? Assessorat per qui? Realment per a què?


QUE ES VOL FER?
Aquestes preguntes que els Socialistes es van fer a l’aire, perquè preguntar a Soler quan era Alcalde era el NO per resposta, es van mig respondre per les notes de premsa que va publicar el PP en tots els diaris en febrer de 2015: “LA POBLA LLARGA: El Ayuntamiento recuperará la Sèquia La Mina como zona de uso lúdico y deportivo”


QUAN COMENCEN ELS TREBALLS?
En abril de 2015 (atenció a les dades, els Socialistes entrem a l’Ajuntament el 15 de juny de 2015) dos persones son contractades per a fer aquest “projecte” del Sr. Soler, cobrant una nòmina de 872,67 euros i 1.138,26 euros respectivament, fins el 7 de juny de 2015 que ja deixen de cobrar.
El total gastat en sous i seguretat social, per Rafael Soler per fer aquest tema van ser de 7.898,02 euros entre abril i juny de 2015.


Aquestos “puros”, la plantació d’aquestes plantes, és el que es va fer durant aquestos mesos.

En maig de 2015, una màquina, una retro, va accedir per anar netejant aquest escorredor, rebaixant i tirant més terra als laterals, costant aquest treball un total de 9.075 euros. D’aquest treball es pot veure encara hui com es deixava la terra als laterals de la sèquia.


Així que entre els sous i la màquina, el Sr. Soler ja havia pagat 16.973,02 euros de la sèquia la Mina (en 3 mesos, entre abril i juny de 2015) abans de finalitzar com Alcalde.

El 9 de juny de 2015, la Diputació li demana al Sr. Soler, que presente factures d’aquesta obra pel que la Diputació va a donar a la Pobla Llarga 35.000 euros i el Sr. Soler diu que necessita un mes més i no presenta cap factura. COM ? el PP havia perdut les eleccions. El Sr. Soler estava fora d’aquest Ajuntament com Alcalde. En 4 dies, en concret el 13 de juny, estava la investidura de l’Alcaldessa. Tenia aquest tema a la meitat, no havia finalitzat l’obra i comunica a la Diputació que en un mes ho farà?
Si Rafael Soler havera sigut un polític seriós, responsable amb el seu poble, havera convocat al que anava a ser l’Alcaldessa de la Pobla Llarga i al seu equip, als Socialistes de la Pobla Llarga, i havera explicat com estava aquest tema. Però NO HO VA FER.  Al contrari. Va rescindir el contracte a les persones que estaven treballant, deixant la Mina, morta.

QUE VA PASSAR EN ENTRAR AL GOVERN ELS SOCIALISTES?
Encara que ho expliquem, de veritat, no es poden fer una idea aproximada de com es va trobar aquest Ajuntament la nostra Alcaldessa i tot el seu equip de govern.
Sancions, multes, requeriments, contenciosos, sentencies fermes d'elevada quantia que es tenien que executar i un llarg etcètera que requerien actuar de forma urgentíssima i entre tot, una obligació de presentar les factures de la Mina, sense tenir cap projecte sobre aquest tema, sense tenir cap document que ens diguera realment que faltava fer i com i per a que, però que si no es presentaven les factures del total a gastar allí, la Pobla Llarga perdria 35.000 euros (la subvenció) i li costaria al poble els 16.973,02 euros que ja havia pagat Soler, sense poder recuperar ni un cèntim.

QUE FALTAVA DONCS PER FER?
L’equip de govern Socialista pregunta, indaga i al final veuen que cal presentar a la Diputació les factures de tota aquesta actuació i es presenta:
1 – els sous de dos treballadors i la seguretat social, que han estat contractats i acomiadats per Rafael Soler (van entrar en abril i van finalitzar el 7 de juny). Total 7.898,02 euros
2 – la factura de la màquina que ha estat dragant la sèquia, contractada per Rafael Soler i que va fer els treballs en maig de 2015. Total 9.075 euros
3 – unes factures de unes comportes, presentades en maig de 2015, encarregades a una empresa de fora, per Rafael Soler, per valor de 4.460,03 euros. Sobre aquestes factures, l’equip de govern no tenia constància de res, no se sabia si les comportes existien i el primer que es va fer va ser anar a la empresa, comprovar que les comportes eren allí i que eren per a la Pobla Llarga. Una vegada feta la comprovació es van validar les factures però fins que no es van agafar per a col·locar-se a la Mina, el passat mes d’agost, no es van pagar.


Comportes col·locades a la Mina per l’equip de govern Socialista

4 – i quedava el tema vegetació, la plantació d’arbres que segons les notes de premsa (perquè projecte no hi havia, no se sabia realment que hi havia que fer) anaven allí. A les notes de premsa es deia que: “se contempla la plantación de 20 manzanos en flor, otros 20 abetos, 20 álamos, además de 20 olmos, 20 ejemplares de sauce llorón y 20 unidades de boj”. Realment era esperpèntic el que llegíem ja que el mal que es podia fer als camps completament apegats a la sèquia amb la plantació d’aquestos arbres (que també cal dir alguns no podien anar en aquest medi ple d’aigua) era molt, així que es va decidir, que el total a gastar en vegetació (14.818,14 euros) fora en plantes adequades i que foren encomanades a les 3 empreses de la Pobla Llarga que tenen aquest tipus de plantes. Estes plantes es van encomanar a vivers especialitzats per cada una de les empreses, i han estat a la espera de tenir un mínim de condicions per poder ser plantades. Aquestes tres factures no es van pagar fins que no s’ha tingut la certesa de poder començar a plantar.


Ací poden veure el poc espai entre la sèquia i els tarongers. On volia Rafael Soler plantar pomeres?

Així que del total de despesa en la idea del Sr. Soler (36.251,19 euros) ell es va gastar un total de 21.433,05 euros i els Socialistes 14.818,14 euros. 


PER QUINS MOTIUS AQUEST TEMA NO ESTÀ FINALITZAT DEL TOT?
Molts motius han sigut els causants del retard en finalitzar aquest tema. El primer i principal motiu i més indignant es la inexistència d'un projecte, estudi o alguna cosa semblant. Ni el departament d'urbanisme, ni la brigada d'obres, ni cap altra persona a l'Ajuntament coneixien el que es volia fer a la Mina, sols responien que era "una cosa" de l'anterior Alcalde, i per tant se plantejaven qüestions com: Quin era el punt exacte  d’on tenien que ara les comportes? Quina era la distribució i la ubicació exacta de la vegetació que hi havia que realitzar? Tot açò no es podia fer de qualsevol manera, i menys sense un projecte. Calia estudiar i parlar amb entesos, ja que una execució de l'obra mal feta podria perjudicar i molt als propietaris dels camps confrontants, ja que degut a que es tracta d’un escorredor, on davant de fortes pluges o simplement davant de que els regadors tiren allí molta aigua sobrant i durant molt de temps, les comportes no es podien posar en un lloc de difícil accés per poder obrir en cas de necessitat urgent i en tots els que es podia parlar sobre aquest tema et senyalaven distints punts. Al final, amb la presència de responsables de la sèquia i treballadors municipals, es va decidir que el millor lloc era al camí les Isletes, de fàcil accés i allí estan.
També era molt preocupant el nivell, a quina altura poder posar-les per a evitar que els camps confrontants s’ompliren d’aigua si s’omplia la sèquia i encara que s’ha estat molts mesos estudiant el tema, encara hi ha problemes i cal rectificar una de les comportes (fer-la més menuda). I es que hi ha camps que tenen completament obert l’accés d’aigua a ella, a la Mina, i quan reguen, l’aigua va directa a la sèquia omplint-la massa.


Aquest camp té obert sempre, de forma permanent, una eixida d’aigua a la Mina.

QUINA ES LA BASE DE LA DENÚNCIA DE SOLER?
Soler diu, en la denúncia per malversació de caudals públics, que es va rebre una subvenció de 35.000 euros per a la Mina i “no se ha llevado a cabo la inversión prevista”. És completament fals.
En primer lloc perquè ell mateix, Rafael Soler, el 9 de juny de 2015, havia gastat ja un total de 21.433,05 euros (dels 36.251,19 euros a gastar). Com pot presentar una denúncia en base a una mentida tan clara? O es que mentre ell va ser Alcalde es va gastar 21.433,05 euros sense fer res?
Diu en la denúncia, que ell, s’ha presentat en un notari allí a la Mina i que a fet un acta notarial “en el que consta acreditado y se constata perfectamente que no se ha realizado ninguna obra de adaptación ni se ha limpiado siquiera el terreno para acondicionarlo”. Que van fer els dos treballadors contractar pel Sr. Soler des de abril fins a juny amb un cost total de 7.898,02 euros? Que va fer la màquina contractada per el Sr. Soler i que va costar 9.075 euros? De fet, si veuen l’acta notarial, el notari diu: “me requiere a mi el Notario para que me persone en la acequia La Mina en el termino de la Pobla Llarga (Valencia) y que en el lugar indicado por el requirente, tome por mi mismo, fotografías para unir a este acta”. Saben on ha portat Soler al Notari? A la part de la Sèquia on no van treballar els dos operaris contractats per ell. L’ha portat a la part on no es veu el treball de la màquina. Rafael Soler va portar al Notari amb molt mala fe, a llocs no actuats de forma totalment deliberada. Es evident que la intenció del Sr. Soler és la de fer mal a la nostra Alcaldessa, al seu equip de govern i també perquè no, al seu poble.
Els Socialistes estem convençuts que aquesta denúncia serà arxivada de forma immediata. I així de convençuts estem, per què l’Alcaldessa ni a sostrés diners per a ella ni ha consentit que ningú ho haja fet. Rafael Soler va contractar dos treballadors i els va pagar, doncs l’Alcaldessa va signar com a que aquesta despesa era certa. Rafael Soler va contractar una màquina per a fer les obres, i l’Alcaldessa va signar com a que aquesta factura era certa. Rafael Soler va comprar unes comportes i l’Alcaldessa va signar aquesta factura com a correcta. I per últim, l’Alcaldessa va signar les factures de la compra de les plantes, totalment verídica.
No cal dir, que l’Alcaldessa pot mostrar a qualsevol veïna o veí que així li ho sol·licite tota aquesta documentació i es presentarà davant el Jutge per a respondre totes les preguntes que li se formule.
Els Socialistes de la Pobla Llarga volem transmetre a l’Alcaldessa i al seu equip, el nostre suport i força per continuar com fins ara, governant el nostre poble, solucionant tots i cadascun dels problemes que Rafael Soler ha deixat al seu pas com Alcalde. I fem una crida al Partit Popular de la Pobla Llarga. No es poden permetre mantenir a aquesta persona dins del seu partit, i ni molt menys poden recolzar accions com aquesta que sols busca que fer mal.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No sabemos que cantidad de plantas y de que edad cuestan 14.818.14.-€. Cual Es la mas cara y cual la mas barata, esperemos que no ocurra como con los dos alcornoques que planto el gobierno de Eleuterio Serena en la Glorieta en los años 80.
Esta claro que 9.000,00.-€ de pala retro son muchos euros, o la maquina tenia un agujero en el deposito y perdía el Gasoil.



"Fanecades"

Anònim ha dit...

El último mensaje para el PP de la Pobla Llarga muy bueno. Ellos no apoyan muchas de las decisiones que toma Rafa, pero esta muy complicado que el deje de mandar en el partido, ni con agua caliente se va. Aunque sea por detrás, por desgracia, siempra va a estar mandando. Así que con el delante o detrás, el PP no volverá a mandar.