dimecres, 17 de desembre del 2014

Entrevista a NEUS GARRIGUES: Candidata a l'alcaldia de La Pobla Llarga



“La nostra prioritat són el poblatans, tots i cadascun dels veïns i veïnes de la Pobla Llarga”

La candidata del PSPV-PSOE a l'alcaldia de la Pobla Llarga, Neus Garrigues, realitza un repàs de la situació de l’Ajuntament i del municipi. Ofereix alternatives a la immobilitat en la gestió de l’actualitat i aposta per noves formes de democràcia basades en la transparència i la participació constant dels veïns i veïnes. Corren nous temps a la Pobla Llarga i es necessiten de nous representants a l’Ajuntament. 

Perquè és més necessari optar pel PSPV-PSOE en les properes eleccions?
Per moltes raons, però voldria nomenar-ne dos: la primera, per la regeneració política que necessita aquest poble i tan demandada actualment per la societat en conjunt. Som un equip jove i preparat, amb experiència a l'Ajuntament com a regidors, i la segona, és la trajectòria política d'aquest partit a la Pobla Llarga on sempre hem estat presents, en totes les eleccions municipals i governant en les quatre primeres legislatures on vàrem demostrar la nostra capacitat per a fer poble. 

La sensació que tens de l'actual Ajuntament, quina és?
La d'un Ajuntament completament paralitzat. Per posar-te un exemple, podria parlar del Consell Agrari Municipal que fa 3 anys que no s'ha reunit però podria enumerar-te’n molts altres com la falta de propostes d'actuacions en aspectes socials, culturals, etc. 

I perquè penses que està així?
Rafael Soler està en les seues coses a València. Ara està una altra vegada en la seua promoció personal, com assessor de Rus, després que Fabra el destituira. Porta molts anys cobrant dels contribuents. En la Pobla Llarga, en els últims tres anys, no s’ha fet res i ara, quan ja s’arrimen les eleccions, és quan s’ha començat a menejar i vol que ens ho creguem.

Soler representa una antiga forma de fer política.
Sí, l'opacitat i la falta de transparència és abismal. Anys i anys sense anunciar cap Ple Municipal. El PP està a la deriva no sols a València, ací a la Pobla també es nota. Hi ha militants que s'han donat de baixa, fent públicament el seu malestar per les formes de Rafael Soler. 

En contra de tot això apareix una agrupació socialista, que du diverses legislatures treballant pel poble des de l’oposició i que ha realitzat una llavor impagable al mantenir a ratlla a l’actual equip de govern.
Certament el paper que els nostres veïns ens varen donar en les anteriors eleccions municipals va ser  que estiguérem a l'oposició i ahí hem estat, treballant per fiscalitzar l'equip de govern però també hem estat treballant pel poble fent actes i proposant plans de treball. 

Seria Neus Garrigues una alcaldessa centrada en la Pobla Llarga?
Per suposat. Per això estic en política, per transformar el meu poble, per intentar millorar la vida dels poblatans. 

D’on han eixit els més de 5.000.000 de deute que actualment té la Pobla Llarga?
Més de tres milions van apareixen al calaix de Soler, factures sense pagar, quan el govern central va fer el pla de pagament a proveïdors. Empreses que havien o estaven prestant algun servei al nostre poble se'ls devia més de tres milions d'euros en deu anys del PP. I recorde molt bé com una factura per un servei realitzat al poc de temps d'entrar Soler com alcalde, estava per presentar a aquest pla i ho vàrem denunciar públicament. Ara estem pagant tots aquesta barbaritat i cal recordar que alguns dels serveis que teníem al poble com la residència, han desaparegut. 

Eixa situació farà obligatòria una auditoria per conèixer la situació real de l’Ajuntament?
Un bon metge diagnostica amb proves la malaltia del pacient per curar-lo, i hui és imprescindible diagnosticar mitjançant una auditoria la malaltia d'aquest Ajuntament, que sincerament, està greu. També perquè la informació que rebem de l'equip de govern és 0, de fet, podríem estar sempre als tribunals per aquest tema. No és informació per al PSPV-PSOE, és informació per al poble, per als veïns i  veïnes de la Pobla Llarga i no tenim accés a ella ni en forma, ni en termini.

Normalment les institucions han estat copades per homes, però és força important que les dones seguisquen aconseguint cotes de direcció per aportar la sensibilitat amb aquest sector. En eixe sentit, com observes la situació de les dones de la Pobla Llarga?
Malauradament, com en tots els llocs, les dones hem de conciliar la vida professional i laboral amb els treballs a casa, i es fa molt complicat. Des de l’àmbit local, podem treballar també per a canviar mentalitats i facilitar que les dones de La Pobla Llarga puguen assumir els seus objectius sense que els paràmetres establerts els pose'n limitacions. Les dones, som doblement lluitadores en el dia a dia. Cal  seguir l’educació per evitar casos de violència masclista, una xacra que costa desenes de vides tots els anys a aquest país. Cal donar visibilitat pública a les dones i cal que el sector femení lluite per a que cada vegada hi haja menys desigualtat. Per molt que es diga, la desigualtat existeix i sols se supera amb educació. Una educació que també podem començar des del poble. 

Quina Pobla Llarga té en ment Neus Garrigues?
Una Pobla Llarga centrada en la seua gent, deixant-nos la vida tots els dies per moure l'economia de la localitat, la cultura, l'esport, l'educació, els majors, les associacions, etc. Aquest poble li fa falta que li peguem la volta i anem a fer-ho, els socialistes anem a fer-ho.