divendres, 7 de novembre del 2014

Les desbrossadores que van netejar el barranc de Barxeta de la Pobla Llarga, un simple pegat

El PSPV-PSOE local demostra amb un informe del Ministeri que el mecanisme aplicat no solucionarà el problema de les canyes i tornaran a sorgir

Es va anunciar a so de bombo i platerets però la problemàtica no ha quedat solucionada. La neteja del barranc de Barxeta amb desbrossadores exercida per l'Ajuntament de la Pobla Llarga junt amb la Diputació de València ha suposat un simple pegat que no solucionarà el problema de les canyes, doncs amb la suposada solució empresa, segons els informes del Ministeri, les canyes rebrotaran de nou i al setembre de 2015 existirà el mateix perill de brutícia, en un llit que podria desbordar-se en cas d'avingudes. 
Així ho denuncia el PSPV-PSOE a instàncies de les "Bases per al maneig i control de l’Arundo donax", que sintetitza els resultats obtinguts durant els anys 2009 i 2011 en les experiències realitzades tant per la Direcció General de l'Aigua del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient, com per la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi ambient de la Generalitat Valenciana, en el marc d'actuacions de control de l’Arundo donax, una de les plantes exòtiques que majors impactes negatius genera en un gran nombre de rius espanyols. 
En aquestes experiències s'han emprat diferents mètodes -químics, físics, mecànics, bioingenieria o combinacions entre ells- per al control de la canya i s'ha avaluat la seva eficàcia, els costos d'aplicació i la idoneïtat de cada mètode en funció de les característiques del mitjà fluvial on es pretenga intervenir, a fi d'oferir una solució integral per al control de l'espècie invasora. Segons la formació socialista, les desbrossadores utilitzades per la Diputació de València a la Pobla Llarga (que trituren la vegetació per deixar-la com compost en el sòl) només faran que s'abonen les arrels i isquen amb més força en els propers mesos. “Fa falta posar fi a aquest problema que tots els anys preocupa i molt als nostres veïns. Existeix una solució tècnica i ara falta veure si hi ha voluntat política d'aplicar-la per part de Rafael Soler, més enllà de les fotografies grandiloqüents", reclama el regidor del PSPV-PSOE local Ximo Vidal, membre, a més, del Consell Agrari Municipal. 
Encara que s'al·legue el contrari des del consistori, la seguretat dels veïns de la Pobla Llarga és competència de Soler i en aquest aspecte no valen ni pegats temporals ni fotos amb Rus, només serveixen les millors solucions suggerides pels experts. 

En aquest enlaç podran veure del que estem parlant, del MANUAL TÉCNIC titolat BASES PARA EL MANEJO Y CONTROL DE Arundo donax L. (Caña común)  http://www.cma.gva.es/webdoc/documento.ashx?id=166872  



ACÍ PODEN VEURE LES MÁQUINES QUE HAN TALLAT LES CANYES


ACÍ PODEN VEURE EL MARGE ESQUERRA DEL BARRANC SENSE CAP CANYA, PEL TREBALL FET PEL LLAURADOR.