diumenge, 12 de febrer del 2012

Pressupost 2012. Unió Musical.

TEXT DE LA NOSTRA PORTAVEU, PUBLICAT EN EL SEU FACE Neus Portaveu Gms

Ahir vaig acudir, junt als tres regidors del grup municipal socialista, al concert que ens va oferir la nostra banda de música de la Unió Musical junt al tenor Francisco Onrubia i la soprano Cristina Martínez. L’enhorabona a tots.

Per aquest 2012, la Unió Musical, ha vist que desapareixia del pressupost municipal 7.000 euros dels 11.000 que venien donant-se-li, quedant-se en 4.000 € el total de la subvenció. El retall ha sigut brutal. El PP li ha baixat més del 60% en un sol any. Torne a dir, una brutalitat.

La importància de la Unió Musical (associació centenària) per al nostre poble, és incalculable. Si parlem de la seua escola (supose que molts veïns que hui dia tenen com a professió “la música” estaran d’acord en mí) és més que necessària per a iniciar a futurs professionals, per a formar completament a músics amateurs, etc. etc. Si parlem de la banda juvenil, o la gran, o també del grup de corda, ens ofereixen una estona d’aproximació a l’art (evasió, bellesa, etc.) en cada concert. Com aglutina a xiquets, joves, adults, més adults, al voltant d’algo tan saludable com la música. La seua participació en actes del poble com concert en Sant Pere, processó de Sant Calixt, i també fora (fins i tot d’Espanya) portant el nom de la Pobla Llarga.

El Grup Municipal Socialista està completament en desacord per aquest retall brutal. La Unió Musical va poder posar-se en marxa, allà pel 1906, gràcies a que l’ajuntament es feia càrrec del sou del director i sempre ha estat aquesta despesa més o menys vinculada a la subvenció que el poble, mitjançant l’ajuntament li ha atorgat. Amb aquesta subvenció tan pobra, van a tenir que treballar i molt la Junta de la Unió Musical, per a mantenir tots i cadascú dels serveis que presten, al poble i a tots els membres. Els desitgem el millor.