divendres, 28 de desembre del 2012

Ple Ordinari 27 desembre 2012

Com varem informar, ahir dijous a les 21 h, es va celebrar el Ple Ordinari d’este últim trimestre de l’any. Per desgràcia per a tots el veïns, Rafael Soler, el PP de La Pobla Llarga, va tornar a amagar la celebració del ple i NO VA FER EL BAN PRECEPTIU. El Grup Municipal Socialista li va exigir per escrit a Rafel Soler que fera la publicitat del Ple en un BAN però res de res. És més que evident que Rafael Soler no vol que els poblatans participen, que els nostres conciutadans sàpiguen de primera mà la realitat de la nefasta gestió del PP de La Pobla Llarga.


Pressupostos 2013

El PP va aprovar un pressupost on en el capítol d’ingressos, les aportacions de l’estat central (de Rajoy) continuen sent inferiors a les aportacions a La Pobla que feia el govern socialista i puja el capítol V (part de la taxa que ens ha pujat l’empresa que gestiona l’aigua de La Pobla).

En el de despeses pasem de pagar 90.000 euros a l’any pels préstecs a 306.000 euros. Recorden que la mala gestió de Rafael Soler ha provocat un deute al nostre poble de 5.431.000 euros (desembre 2012) i que per a este 2013 iniciem el pagament d’interessos. Continua retallant en les despeses del funcionament del nostre poble i el Grup Municipal Socialista posa en dubte que el nostre poble es puga mantenir en un mínim de condicions òptimes en este pressupost.

CAP referència al MONTERREY, CAP referència al CORRALOT, CAP apartat per ajudar les iniciatives dels nostres EMPRENEDORS. El pitjor pressupost que podria tindre La Pobla Llarga per a fomentar ocupació, iniciatives, recolzar comerç local, etc. ELS SOCIALISTES HEM VOTAT NO.

Mocions

El PP rebutja, vota NO, al fraccionament d’impostos. El Grup Municipal Socialista va presentar una moció per a que els poblatans, durant aquest 2013 paguen en 2, 4 o 6 vegades els impostos (IBI, Rústica, Vehicles, etc.) i el PP diu NO. No volen que la gent tinga cap dret al respecte. Volen continuar com fins ara, que la gent presente instància i que els polítics li ho aproven. Imagineu la situació que es pot produir: una persona major no pot pagar de colp la contribució i parla en Soler. Soler li diu que cap problema, que presente una instància i fins i tot li ajuda a emplenar-la i li assegura que li ho aprova. La persona major molt contenta de Soler, del PP i Soler i el PP molts contents al tindre convençuda a la dona de que ells li han solucionat el problema. Açò és política? Nosaltres creguem en les persones, en els seus drets i el PP clarament no.

El PP vota NO a millorar el nostre arxiu municipal històric. L’estat és molt lamentable, compartint espai fins i tot en coloms però al PP li dona exactament igual. Desitgem que no pase cap desgràcia.

El PP vota NO a la convocatòria de Plens en garantia per als grups municipals d’haver vist tota la documentació com cal. Com diuen “és potestat de Soler”. També és potestat governar per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i el que estan fent és ofegar-nos.

Precs i Preguntes


El Grup Municipal Socialista va presentar per escrit i 24 hores abans del Ple (com marca la llei) dos preguntes que ens pareixien importantíssimes i que enteníem que Soler deuria tenir temps per a preparar les respostes. Les preguntes eren:

1 - destitució cap de la policia en el 2008 i que ara hi ha sentència en contra, explicació

2 – deute Generalitat

Soler va intentar NO donar cap explicació al Ple, enviant dos tonteries per resposta per escrit de matí. La nostra portaveu li va deixar clar que no eren eixes les formes i va continuar sense donar cap explicació sobre la destitució del Cap i menys assumint cap responsabilitat. Sobre el deute de la Generalitat, de risa, lamentable: no ho se, vosaltres ja ho sabeu, etc. Evidentment que no li importa el que ens deu la Generalitat i si li importa no molestar als seus en València. Polític i molt ben pagat, agafant-se en totes les seus forces a la cadira per damunt de tota La Pobla Llarga. No necessitem este polític en La Pobla i si mereixem una Alcaldessa.